Norske bedriftsledere med sterk tro på bankene

I en undersøkelse gjort av PA Consulting svarer mange norske bedriftsledere at de tror de norske tradisjonelle bankene også vil dominere bransjen i 2030.
Partner i PA Consulting, Clint Sookermany. | Foto: NTB
Partner i PA Consulting, Clint Sookermany. | Foto: NTB

PA Consulting gjennomfører undersøkelser blant 600 bedriftsledere i Norge, Sverige, Danmark, UK og Nederland. Selskapet skriver at svarene i Norge skiller seg ut i troen på de eksisterende bankaktørene, i tillegg til å ha mindre tro på internasjonale tech-giganter.

– Norge skiller seg ut i forhold til resten av verden i vår tror på at den eksisterende bankstrukturen vil bestå. Det skyldes nok at vi nordmenn har svært høy tillit til våre banker sammenlignet med andre vestlige land. Det kan tilskrives at finanskrisen ble håndtert på en god måte i Norge og det vinner de på nå, sier partner i PA Consulting, Clint Sookermany.

73 prosent av de norske bedriftslederne tror de tradisjonelle bankene vil dominere bransjen i 2030. 36 prosent av norske ledere forventer at big tech-bedrifter vil se en økning i sin tilstedeværelse i bransjen innen 2030, som er det laveste antallet av markedene som er studert, skriver PA Consulting.

Norske bedrifter er også spesielt bevisste på rollen bankene er nødt til å ta i det grønne skiftet.

– Syv av ti mener at finanssektoren kan ha en positiv innvirkning på klimaendringene gjennom grønn finansiering eller investeringer i bærekraftige selskaper, sier Sookermany.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også