FinansWatch

Finansforbundet: Banker i distriktene får mest juling

At regjeringen ikke følger opp Hurdalsplattformen om å endre innretningen av finansskatten er en av tingene Finansforbundet reagerer på i statsbudsjettet.

Leder Vigdis Mathisen i Finansforbundet er skuffet over regjeringen. | Foto: Finansforbundet

Finansforbundet er skuffet over statsbudsjettet som kom ut torsdag morgen. At regjeringen ikke følger opp Hurdalsplattformens løfter om endringer i innretningen av finansskatten er et problem, mener forbundsleder.

– Det er dyrt for finansinstitusjonene, de ansatte og dårlig distriktspolitikk, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.

– Regjeringen skuffer ved å ikke følge opp Stortingets vedtak og løftene i Hurdalsplattformen om å endre innretningen av finansskatten. Det er særlig uheldig for små og mellomstore finansinstitusjoner i distriktene, sier Mathisen.

At det innføres en 5 prosent høyere arbeidsgiveravgift på ansatte med over 750.000 kroner i lønn, som da kommer på toppen av finansskatten, beskriver Finansforbundet som at det «går fra vondt til verre».

Medeier

En annen ting Finansforbundet peker på, er rabatt på aksjer i egen bedrift. Her er forbundet skuffet over at det ikke blir lagt til rette for at de ansatte kan være medeiere.

– Flere ansatteaksjonærer bidrar til jevnere fordeling av eierskap i norsk næringsliv. Det vet vi reduserer ulikheten og styrker bedriftsdemokratiet. Denne gruppen aksjonærer flagger ikke ut, sier Mathisen.

Regjeringen øker bevilgningen til Brønnøysundregistrene med 30 millioner kroner

Foreslår økt sektoravgift under Finanstilsynet

Statsbudsjettet: Husbanken skal prioritere startlån

Utbytteskatten foreslås økt – fra og med i dag

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch