Finansdepartementet krever endringer i Bulder Bank

Sparebanken Vest sin digitalbank, Bulder Bank, får beskjed om å gjøre endringer, da departementet og tilsynet mener digitaltjenesten fremstår som en egen finansinstitusjon.
Administrerende direktør Torvald Kvamme i Bulder Bank og konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest. | Foto: Sparebanken Vest
Administrerende direktør Torvald Kvamme i Bulder Bank og konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest. | Foto: Sparebanken Vest

Finanstilsynets vedtak 29. januar 2020 stadfestes etter at Sparebanken Vest sendte inn en klage. Pålegget iverksettes 1. mars 2023, skriver Finansdepartementet i sitt svar.

Saken går ut på at Sparebanken Vest sin digitalbank, Bulder Bank, fremstår som en egen finansinstitusjon, og dermed ville Finanstilsynet at virksomheten opphørte, da den var i strid med finansforetaksloven § 2-21. Sparebanken Vest har klaget på tilsynets vedtak, og nå har svaret fra departementet kommet.

Finansdepartementet har funnet at Bulder Bank fremstår og markedsføres som et eget finansforetak, og dermed er departementet enig med tilsynet.

I Finansdepartementets vedtak skriver departementet følgende:

«Departementet har kommet til at Sparebanken Vest bør gis noe tid til å innrette seg. Departementet understreker at vedtaket ikke innebærer at konseptet som sådan må opphøre, men bringes i tråd med finansforetaksloven §2-21 og derved kundenes interesser.»

Departementet påpeker at enkelte tiltak Sparebanken Vest har foreslått er hjelpende, men foreløpig ikke nok. Sparebanken Vest må dermed gjøre en jobb for å bedre kommunisere at Bulder Bank er en del av Sparebanken Vest, og navnet «Bulder Bank» blir blant annet pekt på av tilsynet som et problem.

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

Kjerpeseth håpar på fleire oppkjøp

Sparebanken Vest: Inflasjonsnivået gir grunn til bekymring

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også