FinansWatch

DNB satser i Norden

DNB har vekstambisjoner i bedriftsmarkedet i Norden. – DNBs kompetanse for blant annet helseteknologi og fornybart matcher perfekt til dansk næringsliv, sier Danmark-sjef i DNB Peter Svanberg, til Finansavisen.

VOKSER: – Jeg ser ganske store muligheter for at DNB skal fortsette å vokse i Danmark, sier Danmark-sjef i DNB Peter Svanberg. | Foto: DNB

Ifølge Svanberg er storbankens engasjement i Danmark foreløpig er lite kjent. Banken har siden 1996 drevet bankvirksomhet i Danmark, hvor de jobber nesten utelukkende med bedriftsmarkedet.

– Jeg ser ganske store muligheter for at DNB skal fortsette å vokse i Danmark. DNBs kompetanse for blant annet helseteknologi og fornybart matcher perfekt til dansk næringsliv. Der er det både muligheter og behov for finansielle tjenester, sier Peter Svanberg til Finansavisen.

Svanberg påpeker at allerede 10 milliarder kroner utlånt til bedriftsmarkedet i Danmark. Og planen er at det skal bli mer. Signalene han har fått fra Oslo er at ambisjonsnivået for DNB skal heves i Danmark, Sverige og Finland.

Det er innen bedriftssegmentet Svanberg ser for seg å vokse, sier han til Finansavisen.

– I dag er vi en sterk leverandør av finanstjenester i sektorer som helse, teknologi, produksjon, service og detaljhandel. Potensialet er dessuten stort innenfor fornybar.

DNB ønsker det motsatte av Finanstilsynets forslag til utlånsforskrift: – Kraftig innstramming av bankhåndverk

DNB og Sparebank 1 SR-Bank går inn på eiersiden i Celsia

To Stockman-priser til DNB

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch