FinansWatch

Norsk sikkerhetsmyndighet oppfordrer til økt årvåkenhet

I forbindelse med gasslekkasjen i Østersjøen oppfordrer nå Norsk sikkerhetsmyndighet (NSM) kritiske samfunnsaktører til å vise økt årvåkenhet.

Det er oppdaget lekkasjer på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 utenfor den danske øya Bornholm. | Foto: Danske Forsvaret / NTB

I en melding på sine hjemmesider skriver NMS at de føler situasjonen etter at det var en gasslekkasje i Østersjøen på gassrørledningene Nord Stream en og to denne uken. Mange tror at det dreier seg om sabotasje, men ingenting er foreløpig bevist.

Derfor oppfordrer NMS norske virksomheter, særlig innenfor olje- og gassektoren om å utvise økt årvåkenhet. Men de oppfordrer også andre kritiske samfunnsaktører om det samme.

«Vi oppfordrer virksomheter til å ha lav terskel for å kontakte NSM eller Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC) dersom de observerer aktivitet med potensiell knytning til denne hendelsen», skriver NSM.

Videre står det i meldingen at NSM anbefaler virksomheter å iverksette hensiktsmessige tiltak for å øke sin motstandsevne mot cyberoperasjoner.

Nytt verktøy skal bidra til økt digital sikkerhet

I Norge kostet svindeltransaksjoner 346 millioner kroner i 2021

Danske Bank ruster opp cybersikkerheten - sliter med rekrutteringen

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch