FinansWatch

– Ikke en eneste nettbank, uansett hvor god den er, kan avskaffe verdien av at et menneske kan snakke med et annet menneske

Administrerende direktør i Lokalbank, Bent Eidem, mener bankene i alliansen har en fysisk fordel.

Administrerende direktør Bent Eidem i Lokalbank.

I et intervju med lokalavisen Adresseavisen forteller administrerende direktør Bent Eidem i Lokalbank at han valgte å bytte ut Danske Bank, med lederrollen i utbrytergruppen Lokalbank-alliansen, fordi han trigges av satsing.

Og han sier at Lokalbank skal være en leverandør av tjenester der det er stordriftsfordeler, men han ser også fordeler av å være flere banker som kan sine lokalområder godt.

– Ikke en eneste nettbank, uansett hvor god den er, kan avskaffe verdien av at et menneske kan snakke med et annet menneske, sier Eidem.

Han mener at bankene i Lokalbank har en fordel med at de fortsatt har fysisk tilstedeværelse.

Adressavisa påpeker at de ti bankene som er med i Lokalbank-alliansen har til sammen 36 fysiske kontorer, 400 ansatte, 140.000 kunder og knapt 80 milliarder kroner i samlet forvaltningskapital.

Det er også fem av de ti bankene som er lokalisert i Trøndelag.

De ti bankene i Lokalbank: Sparebank 68gr Nord, Aasen Sparebank, Selbu Sparebank, Nidaros Sparebank, Stadsbygd Sparebank, Ørland Sparebank, Tolga-Os Sparebank, Sparebanken DIN, Drangedal Sparebank og Askim og Spydeberg Sparebank.

Aasen Sparebank vil hente inn 75 millioner kroner gjennom en emisjon: – Bakgrunnen er et ønske om å styrke bankens buffer

Tidligere banksjef om fusjon: – Om noen år er ikke fusjonsavtalen verdt papiret den er skrevet på

Danske bank-profil blir leder for Lokalbank-alliansen

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch