FinansWatch

Ny markedsplass vil tilby boliglån

Oppstartsselskap og finansagent Okida satser på refinansiering av forbruksgjeld for å bli lønnsomme. Nå ønsker de også å bistå med boliglån.

NY SATSING: – Vi er en markedsplass for alle typer lån med pant. Da er det naturlig at vi ønsker å bistå også med et tradisjonelt boliglån, sier Evelina Olsson, daglig leder i Okida til Shifter. | Foto: Okida

– Vi er en markedsplass for alle typer lån med pant. Da er det naturlig at vi ønsker å bistå også med et tradisjonelt boliglån, sier Evelina Olsson, daglig leder i Okida til Shifter.

Lånetilbudet, som er et samarbeid med BN Bank, tilbys per i dag med en rente fra 3,14 prosent.

Etterspurt om høsten

Som finansagent driver Okida først og fremst med refinansiering av forbrukslån og kredittkortgjeld over til lån med pant i bolig. En virksomhet som blir stadig mer vanlig. Refinansiering av gjeld er spesielt etterspurt om høsten.

Tidligere år har omtrent 50 prosent av Okidas omsetning kommet i perioden fra september og ut året.

– Etter sommeren har vi sett at det er flere som ikke har betalt regningene sine på forfall. Det er flere som har utfordringer og dermed flere som vi kan hjelpe, sier Olsson.

Mer enn et nisjeprodukt

Boliglån skal bli noe mer enn ett nisjeprodukt for finansagenten, som får konkurranse fra Lendo som nå også sikter seg inn mot vanlige boliglån.

Okida har blant annet hentet inn Remi Amundsen til å lede satsingen, som har 12 års erfaring fra refinansieringsbanker som Nordax og Bluestep.

– Vi er i dialog med flere banker slik at vi kan utvide boliglånstilbudet, sier hun.

Selskapet er også i gang med et maskinlæringsprosjekt som skal ende opp med en slags overvåkingstjeneste slik at de kunder som ønsker dele boliglånsinformasjonen sin med Okida, automatisk skal kunne få beskjed om det dukker opp et tilbud med bedre rente.

Økning i lån som avviker fra utlånsforskriften

Rentebærende forbruksgjeld økte med én milliard kroner i august: – Vi får håpe dette er en sesongsvingning

Lendo opplever et stort fokus på bærekraft hos sine samarbeidspartnere

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch