FinansWatch

Regjeringen vil styrke folks rett til å betale med kontanter

Folk har rett til å betale med kontanter om de ønsker det, mener regjeringen, som nå vil klargjøre reglene rundt kontantbetaling.

Illustrasjonsfoto av kontanter og kort. | Foto: NTB

– Det er behov for å klargjøre reglene og styrke forbrukerens rett til kontant betaling. Kontantkrisen som oppsto i forkant av 17. mai i år, viste at kontant betaling også må ivaretas av beredskapshensyn, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en pressemelding.

I forslaget regjeringen sendte på høring torsdag, heter det at forbrukeren ha rett til å betale med kontanter i alle betjente faste forretningslokaler der næringsdrivende selger varer eller tjenester til forbrukere.

Dagens finansavtalelov er uklar når det gjelder i hvilke betalingssituasjoner forbrukeren har rett til å betale med kontanter.

– Forventningen om å kunne betale med kontanter er sterkest når en vare eller tjeneste selges i et fysisk salgslokale. Likevel opplever man stadig oftere at butikker ikke tar imot kontanter. Det ønsker regjeringen å gjøre noe med, sier Mehl.

SV vil ha offentlig konto til kontantutbetalinger

«Fjerner all tvil»: – Bankene har plikt til å tilby kontanttjenester

Finanstilsynet: Varierende etterlevelse for Kontant i butikk

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch