FinansWatch

Øker innskuddsrenten for å motivere til sparing

Lunar setter opp innskuddsrenten til 2,25 prosent etter dagens heving av styringsrenten.

Eilin Schjetne leder Lunar Bank i Norge. | Foto: Lunar Bank

Lunar Bank setter opp renten for innskudd på brukskonto fra 1,35 prosent til 2,25 prosent. Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Norsk økonomi er opphetet, og styringsrenten settes videre opp for å roe kjøle ned økonomien og dempe inflasjonen. Vi som bank setter opp innskuddsrenten for å motivere nordmenn til å spare, fremfor å forbruke. Vi bidrar der vi kan for å friskmelde norsk økonomi, og jeg mener den norske banknæringen bør gå sammen om et felles krafttak for å gjøre sparing mer lønnsomt med økte innskuddsrenter, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne i meldingen.

Ifølge en undersøkelse Lunar har fått gjennomført av Yougov har hver tredje nordmann ikke kjennskap til innskuddsrenten de får.

- Den lave bevisstheten rundt renter på innskudd i befolkningen gjør at bankene stilltiende kan la innskuddsmarginene øke uten nevneverdige protester fra kundene. Det er på tide at norske bankkunder krever bedre betingelser. Ikke på innskudd som er fastlåst i flere år, men på ordinære kontoer uten begrensninger og bindinger, der ni av ti sparekroner er plassert, sier Schjetne.

Lunar er en utfordrerbank i Norge og trenger kunder for å vokse. Da Sbanken ble etablert i Norge i 2000 var også deres strategi å kutte gebyrer og gi markedets beste innskuddsrente.

Norges Bank setter opp styringsrenta med 0,5 prosentpoeng

Kerr: Rekruttering alene løser ikke mangelen på IT- og bærekraftskompetanse

Lover utvidet gjeldsregister ved årsskiftet

Mer fra FinansWatch

Norges Bank tilbyr F-lån

Mandag skriver Norges Bank på sine sider at det kommer nye tiltak for å dempe svingningene i pengemarkedsrentene.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch