FinansWatch

Politikere: Helt greit for en bank å få fortgang i en ny flyplass

Under Arendalsuka arrangerte Sparebankforeningen en debatt om sparebankenes rolle i lokalt næringsliv. Der ble to politikere spurt om hva et godt formål er.

Sveinung Rotevatn (V)(t.v.) og Frode Jacobsen (A) er medlemmer av Finanskomiteen på Stortinget. Begge synes det er «innafor» for en bank å støtte en flyplass med sine gavemidler. | Foto: Meetando

(FinansWatch/Arendal) På Arendalsukens første dag arrangerte Sparebankforeningen en rekke debatter. En av disse handlet om sparebankenes rolle som «motor for lokalt næringsliv». I debattens siste del ble stortingspolitikerne Sveinung Rotevatn (V) og Frode Jacobsen (A), begge medlemmer av Finanskomiteen, spurt om det var greit for en sparebank å gå inn med gavemidler til en ny regional flyplass.

– Dette er en intens diskusjon. Det er jo allerede en viss tradisjon for at banker investerer i infrastruktur, så helt nytt er det ikke. Men hadde jeg sittet i styret i banken ville jeg nok tenkt meg godt om med tanke på mulige konsekvenser for banken. Men jeg mener det er innenfor det man kan gjøre. Dog, flyplasser er et offentlig ansvar og slik skal det være, men å støtte en utbygging er det ikke noe galt i, sa Jacobsen under debatten.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch