FinansWatch

Nordea første bank ut: Hever boliglånsrenten

Nordea øker renten på boliglån med 0,5 prosentpoeng. Fredag ettermiddag melder flere banker at de gjør det samme.

Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge. | Foto: Nordea

Saken er oppdatert fredag 24.juni kl 16:21: Også SR Bank melder om renteøkning, og en kommentar om dette fra Roger Lund Antonesen, konserndirektør for personmarked er lagt til. Se nederst i saken.

Fredag ettermiddag, kl 16:31, melder Sparebanken Sogn og Fjordane at de setter opp renten på boliglån med inntil 0,50 prosentpoeng og innskudd med inntil 0,40 prosentpoeng.

Rentesatsene på boliglån økes med inntil 0,50 prosentpoeng i Nordea.

Motsyklisk kapitalbuffer holdes uendret

– Vi har besluttet å heve rentene på boliglån og på sparekonto. Bakgrunnen for hevingen er Norges Banks beslutning om å øke styringsrenten, samt utviklingen i rentemarkedet, sier Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge, i en pressemelding.

Historisk høyt rentehopp torsdag

– Arbeidsledigheten er svært lav, og mange bedrifter rapporterer om sterk utvikling. Samtidig opplever mange at prisene stiger kraftig og at dette tærer på lommeboken. Det er viktig å være klar over at denne situasjonen kan påvirke folk på veldig ulikt vis. Vi er i tett kontakt med kunder som opplever utfordringer, sier Marjamaa videre.

Renten på innskudd heves med inntil 0,6 prosentpoeng, ifølge banken.

Nye rentesatser for eksisterende lån vil gjelde fra 5. august 2022, ifølge Nordea.

SR Bank setter også opp renten

Fredag ettermiddag melder også SpareBank 1 SR Bank at de setter opp boliglånsrenten med inntil 0,50 prosentpoeng, sier Roger Lund Antonesen, konserndirektør for personmarked, også han peker på en historisk lav arbeidsledighet:

– Samtidig som norsk økonomi preges av inflasjonspress både nasjonalt og globalt. Hvordan norsk økonomi vil utvikle seg fremover er usikkert, men det er varslet flere rentehevinger av styringsrenten for å kjøle ned økonomien, sier han i en melding.

SMN: Får en mindre del av en mye større og mer lønnsom kake

Bærekraftsleder mot nordisk banksektor: – Like mye et finansimperativ som et moralsk imperativ

Bankanalytiker: – Ikke dette vi drømte omMer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch