FinansWatch

Fjerner minibank fordi den var mest brukt av kunder i andre banker

Skaun kommune i Trøndelag mister sin siste minibank fordi den hovedsakelig ble brukt av kunder i andre banker enn den banken som driftet minibanken.

Administrerende banksjef Dag Olav Løseth i Orkla Sparebank.

Nylig ble Orkla Sparebank sin minibank i Skaun kommune i Trøndelag, hentet og kassert. Det var den siste minibanken i kommunen etter at Sparebank 1 SMN fjernet sin minibank for en stund siden, skriver Avisa Sør-Trøndelag.

Banksjef i Orkla Sparebank, Dag Olav Løseth, forklarer til avisen at det er kostbart for å bank å ha en slik automat stående. Blant annet krever en minibank oppfølging, vedlikehold, manuell henting av penger, oppgraderinger og særskilt oppfølgning i forhold til antihvitvask.

– Trafikken på denne minibanken er annerledes enn de andre vi har. I Skaun er det kun cirka 20 prosent av uttakene som er fra våre kunder, resten av uttakene er fra kunder i andre banker. Dette innebærer at vi har opprettholdt en tjeneste i Børsa som i stor grad etterspørres av kunder i andre banker, og som representerer en betydelig kostnad for oss og vil være svært ulønnsom. Når vi i tillegg står foran en større oppgradering eller nyinvestering i minibanken, sier det seg selv at vi må vurdere om vi skal beholde denne - det er kun er 12 minutter til Orkanger. I dette tilfellet har vi på bakgrunn av disse faktorene valgt å avslutte drifta av minibanken, utdyper Løseth til Avisa Sør-Trøndelag.

Banken har til sammen åtte minibanker igjen og det foreligger per nå ingen konkrete planer om å fjerne flere automater.

Ifølge SSB hadde Skaun kommune 8381 innbyggere ved utgangen av første kvartal 2022.

Banksjef: – Skal du ha tilgang på kapital tror vi du må ha en klar bærekraftsprofil

Mener bankene må fortsette korona-tiltakene for sine kunder

Banksjef håper konsolideringen ikke rammer tredelingen i bransjen

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch