FinansWatch

Nordea skal investere en halv milliard i norske gründere

Det europeiske investeringsfondet (EIF) gir midler til Nordea som skal sikre kapital til oppstartsbedrifter i Norge.

Nordea-logoen. | Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Innovasjonsfondet EIF gir Nordea tilgang på midler som skal sikre mulighet for banken til å låne ut 500 millioner kroner til norske vekstselskaper. Den økte rammen for garantilån kom på plass i mai, og sikrer muligheten for å fortsette med utlån i 2022, skriver banken i en pressemelding.

– Dette er svært gode nyheter som gjør det vesentlig enklere for oss som bank å gi lån til selskaper som ellers ikke ville kvalifisert til å få tilgang på lånekapital, sier leder for startup og growth Håvard Lindtvedt i Nordea.

Norge har tidligere vært en del av EIFs garantiprogram Innovfin, men falt ut av denne ordningen i 2022. Men nå er det altså avklart at Nordea som europeisk bank får en økt ramme på 500 millioner kroner som gjelder ut 2022.

– Vi er svært fornøyde med å videreføre denne ordningen også i 2022. Tilgang på kapital er helt essensiell for at vekstselskaper skal lykkes, sier Lindtvedt.

Innovasjon Norges risikolån er gitt gjennom et samarbeid med Det europeiske investeringsfondet under instrumentet InnovFin SME Guarantee i EUs rammeprogram for forskning og innovasjon.

Nordea setter rekord for utstedelse av obligasjoner

Danske Bank ønsker å samle rapporteringen på tvers av Norden

Nordeas Private Banking-kunder har investert nesten 450 millioner i nytt fondsprodukt

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch