FinansWatch

Kryptobørsene tror på mer samarbeid: – Ser en gradvis modning hos bankene

I tillegg til økt regulering tror de norske kryptobørsene på et bedre samarbeid mellom tradisjonell finans og krypto.

Kommunikasjonsdirektør Liv Freihow i NBX. | Foto: Veslemy Vraskar

I et seminar som Finansforbundet og IKT-Norge nylig gjennomførte om krypto, «Fra krypto til kunst – blokkjede», fortalte de norske kryptobørsene at de ser en økt villighet fra norske banker til å forholde seg til kryptovaluta, skriver Finansfokus.

– Jeg ser en gradvis modning hos bankene. Krypto er på mange måter ytterpunktet av fintech, hvor det handler om virkelige digitale penger. Det er store spenninger mellom gammel og ny finans. Jeg ser det som en oppgave å forenkle og ufarliggjøre potensialet som ligger i krypto, sier kommunikasjonsdirektør Liv Freihow i Norwegian Bloack Exchange til magasinet.

Produktdirektør Nikolai Broby Petersen i Firi sier til Finansfokus at med over 400.000 nordmenn som eier krypto, er dette noe bankene må forholde seg til, og at Firi gjerne hjelper til med å lære opp og få økt forståelse, i et samarbeid med norske banker.

Broby Petersen peker på at de norske kryptobørsene er mer lokalt tilpasset for det nasjonale markedet, til tross for at de konkurrerer mot store internasjonale aktører som Coinbase og Ninance. Han peker blant annet på en god forståelse mot det norske skatteregelverket og compliance.

Økokrim om kryptotyveri: - Har ikke indikasjoner på at norske finansforetak er involvert i hvitvaskeforsøk

Norsk kryptobørs henter inn 15 millioner kroner i emisjon

Norwegian Block Exchange tapte 24 millioner kroner i 2021

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch