FinansWatch

Nordax med løsning for oversetting av bankspråk

Den svenske banken Nordax, som nylig gjennomførte oppkjøpet av Bank Norwegian, har gjennomført en undersøkelse som viser at norske bankkunder sliter med bankspråket.

Administrerende direktør Jacob Lundblad i Nordax Bank. | Foto: Pressebilde

I en undersøkelse Nordax har gjennomført i Norge vises det at nesten fire av ti (38 prosent) mener bankspråk er vanskelig å forstå. Det er så mange som 64 prosent i undersøkelsen som sier de iblant er bekymret for å ta dårlige økonomiske beslutninger som følge av at de ikke forstår bankens ord og terminologi.

– Det er vanskelig nok å forstå bankbegreper som det er. Tenk så komplisert det er hvis du ikke har norsk som morsmål. At et stort flertall også er bekymret for at det vil påvirke deres økonomiske beslutninger negativt, er et viktig varselsignal som alle banker bør ta inn over seg. For oss er det viktig at alle har like forutsetninger når det gjelder økonomien, fordi det er en så stor del av hverdagen vår, sier boliglånsekspert Gard Eriksen i Nordax i en pressemelding.

Derfor har Nordax nå utviklet en plug-in-løsning som oversetter eller forenkler vanlige økonomiske ord og begreper som dukker opp i hverdagen, i banken og i media. Løsningen blir kalt for Banklingo og skal fungere på alle nettsteder for å forenkle de økonomiske ordene som er vanskelige for kundene å forstå.

Språkene Banklingo skal oversette til: Engelsk, arabisk, tyrkisk, farsi, bosnisk, kroatisk og serbisk.

Undersøkelsen ble gjennomført av Novus på oppdrag fra Nordax Bank og det ble totalt gjennomført 1091 intervjuer.

Størst bekymring er det hos de unge i undersøkelsen, der 76 prosent av de under 35 år oppgir at de er usikre.

Bank Norwegian om pandemien: Lykkes med våre viktigste satsninger

Nordax gjennomfører oppkjøpet av Bank Norwegian

Næringsbanken vokste kraftig i sitt femte driftsår

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch