FinansWatch

Inkassobransjen trer inn i Finans Norge

Finans Norge blir interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for flere inkassovirksomheter, og inviterer hele bransjen til å bli medlemmer.

Idar Kretuzer er adm. dir. i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Finans Norge skriver i en pressemelding fredag at inkassobransjen fremover vil bli en del av organisasjonens interesseområde.

Inkassoselskapene Intrum, Kredinor, Lowell og Axactor går inn som medlemmer og Finans Norge vil fremover være hoved- og arbeidsgiverorganisasjon for dem.

Finans Norge skriver at de håper flere virksomheter i bransjen vil melde seg inn. Avgjørelsen ble tatt i hovedstyret for Finans Norge denne uken.

«Bankene har et viktig samfunnsoppdrag, og myndighetene er opptatt av god risikostyring i sektoren. Inkassobransjen representerer en viktig del av denne verdikjeden. Inkassobransjen spiller også en avgjørende rolle for norsk økonomi for øvrig, gjennom næringens betydning for oppgjør, likviditet og god oppfølgning av skyldnere», skriver Finans Norge i sin pressemelding.

– Vi ser frem til at Intrum, Kredinor, Lowell og Axactor blir en del av Finans Norge. Inkassobransjen representerer en profesjonell næring som utfører en viktig samfunnsoppgave. Det er viktig at næringen gis langsiktige og forutsigbare rammebetingelser som gjør det mulig å utvikle bransjen videre på en måte som fremmer kundevennlige løsninger i kombinasjon med videre satsning på digitalisering, bærekraft og effektiv gjeldsbetaling, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

Ifølge Kredinor er mer enn halvparten av deres ansatte medlemmer i Finansforbundet, som er Finans Norges største forhandlingsmotpart i lønnsoppgjør og arbeidssaker.

– Både myndigheter, oppdragsgivere og kundene krever mye av oss, og det ønsker vi å ha et proaktivt og løsningsorientert forhold til. Gjennom Finans Norge får vi en profesjonell partner som kan tydeliggjøre vårt samfunnsbidrag som bransje, trygge våre rammebetingelser som selskap og sikre behovene for god oppfølging av kundene som er i en utfordrende økonomisk situasjon. Trygging av arbeidsplasser er også en del av helheten, sier Klaus-Anders Nysteen, i Kredinor.

Ny sjef i Kredinor: Vil ikke lenger ha «skyldnere»

Hallgeir Kvadsheim vil starte bank

Odden: – Det kan bli farlig hvis bankene tenker at noen mistenkelige transaksjoner ikke er verdt å følge opp

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch