Karsten Dybvad vil ikke stille til gjenvalg i Danske Banks styre

Styreleder Karsten Dybvad ønsker ikke å bli gjenvalgt som styreleder for Danske Bank og har bestemt seg for å ikke stille til valg ved neste generalforsamling.
Danske Banks styreleder Karsten Dybvad stiller ikke til gjenvalg. | Foto: Jens Dresling
Danske Banks styreleder Karsten Dybvad stiller ikke til gjenvalg. | Foto: Jens Dresling

I en børsmelding tirsdag morgen skriver Danske Bank at styreleder Karsten Dybvad ikke vil stille til gjenvalg ved bankens neste generalforsamling. Han trekker frem styremedlem Martin Blessing som ny styreleder.

– Jeg vil takke Danske Banks aksjonærer og styre for tilliten under endringen av banken, og ikke minst ledelsen og bankens mange dedikerte medarbeidere i å levere på vårt langsiktige mål om å reformere Danske Bank. Sammen har vi flyttet banken fremover i løpet av en viktig og vanskelig periode, og har lykkes med å bygge et solid fundament for Danske Banks videre utvikling både når det gjelder økonomi og rykte. Jeg er derfor glad for å gi stafettpinnen videre til Martin Blessing som jeg vet er dedikert til å fortsette vårt kommersielle momentum så vel som kulturelle endringer som Danske Bank har satt i gang. En prosess jeg ser fremt il å fortsette å bidra med, sier Dybvad i meldingen.

Under Dybvads tid har Danske Bank blant annet skiftet konsernsjef, der Carsten Egeriis tok over for Chris Vogelzang. Dybvad har vært styreleder for Danske Bank siden 2018, da han kom fra stillingen som administrerende direktør for Dansk Industri.

Kandidatsliste kommer

Martin Blessing som nå ser ut til å ta over stillingen har vært medlem av Danske Banks styre siden 2020, og er leder for bankens risikoutvalg. Blessing kommer fra Tyskland og har blant annet vært sjef i Commerzbank frem til 2016.

En liste over mulige kandidater til å ta over som styreleder vil bli presentert 23 februar, før Danske Bank avholder generalforsamling 17. mars.

DNB har ansatt 165 personer under pandemien – i Bergen

ASbank: Styret tok beslutningen om avskjedigelse etter egne undersøkelser 

Finanstilsynet: Beskjeden positiv utvikling i arbeidet mot hvitvasking 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også