FinansWatch

Mann lurte Totens Sparebank for 21 millioner

Med forfalskede dokumenter skal en forretningsmann ha lurt Totens Sparebank til å innvilge byggelån. Nå er mannen tiltalt for grovt bedrageri.

Inngangsparti hos Totens Sparebank. | Foto: Totens Sparebank

Gudbrandsdalen Dagningen skriver at forretningsmannen fra Ringsaker skal ha brukt forfalskede dokumenter til å få innvilget et byggelån på over 21 millioner kroner av Totens Sparebank.

Pengene skulle gå til å bygge et leilighetsbygg, men bygningen ble aldri startet, til tross for at utbygger stadig fortalte banken at byggingen var underveis. Et år etter innvilgelse av lånet fattet banken mistanke.

Ifølge Hamar Arbeiderblad har statsadvokaten nå tatt ut tiltale mot mannen og saken er berammet i Østre Innlandet tingrett i september.

– Det er en svært alvorlig sak på flere måter. Både med tanke på at det er store skatte- og avgiftsunndragelser, det er grovt bedrageri i svært stor størrelsesorden. Det er sjelden vi ser så store tall i bedragerisammenheng, sier politiinspektør Richard Røed til Hamar Arbeiderblad.

Totens Sparebank har ikke ønsket å kommentere saken da det gjelder taushetsplikt for et løpende kundeforhold.

Aurskog: Trenger flere compliance-ansatte etter godt år

Nordea om konkurransen på bedriftsmarkedet: – Vi har sterke miljøer rundt om i byene

Refinansieringsbank økte årsresultatet med 72 prosent 

Mer fra FinansWatch

Pensjonssparing: Flere skrur på «Is i magen»

Med funksjonen «Is i magen» i Kron-appen kan kundene følge med på hvordan nyhetsbildet påvirker investeringene deres. – Dette for å hjelpe kunden å nettopp ha is i magen opp mot opprinnelig spareplan, sier Emma Tryti i Kron.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch