FinansWatch

Sparebankstiftelse vil bli deleier av Nasjonalgalleriet

Sparebankstiftelsen DNB vil ta over Nasjonalgalleriet sammen med Nasjonalmuseet i en ny stiftelse.

Sparebankstiftelsen DNB ønsker å være med på å drive Nasjonalgalleriet videre. Kunstverket «Brudeferden i Hardanger» hang på Nasjonalgalleriet, som stengte dørene i januar 2019. Det blir flyttet til Nasjonalmuseet som åpner i juni i år. | Foto: Heiko Junge / NTB

Sparebankstiftelsen DNB vil bidra med 130 millioner kroner til rehabilitering og gå inn som medeier i en ny stiftelse som skal drive Nasjonalgalleriet videre. DNB-Stiftelsen ønsker å gå sammen med Nasjonalmuseet om å etablere den nye stiftelsen, skriver Klassekampen.

Ved utgangen av 2020 var DNB den største sparebankstiftelsen, med over 35 milliarder kroner i verdijustert forvaltningskapital.

Ifølge Klassekampen er utredningen er ført i pennen nettopp av Sparebankstiftelsen DNB. De fikk oppdraget fra Kulturdepartementet da Trine Skei Grande (V) var kulturminister.

Ideen om videre drift av Nasjonalgalleriet ble presentert sist uke i en såkalt mulighetsstudie for etterbruk. SV og Rødt advarer imidlertid mot at stiftelsen skal bli deleier av Nasjonalgalleriet, og Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen sier til avisen at dette er en «uheldig privatisering».

Direktør André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB understreker overfor avisen at de er på tilbudssiden, og at det ikke er avgjørende å bli med videre i en ny stiftelse for Nasjonalgalleriet:

– Vi er åpne for dialog om andre måter å gjennomføre dette på. Staten må gjerne ta ideen om etterbruk som vi har lagt fram og realisere den på egen hånd, det vil vi ikke bli lei oss for. Uansett hva som skjer, vil det være leit dersom ingenting skjer og man går glipp av en historisk mulighet, sier Støylen til Klassekampen.

35 milliarder skiller den største sparebankstiftelsen fra den minste

Undersøkelse: Sparebankene vil dele ut minst 1,8 milliarder i år

Dette er de største sparebankstiftelsene


Mer fra FinansWatch

Pensjonssparing: Flere skrur på «Is i magen»

Med funksjonen «Is i magen» i Kron-appen kan kundene følge med på hvordan nyhetsbildet påvirker investeringene deres. – Dette for å hjelpe kunden å nettopp ha is i magen opp mot opprinnelig spareplan, sier Emma Tryti i Kron.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch