Bank vil friste kunder med flagg-kort under OL

Et virtuelt betalingskort med det norske flagget på skal friste norske kortbrukere til å åpne konto hos digitalbank.
Eilin Schjetne er Norgessjef for Lunar Bank. Digitalbanken starter opp med utsteding av virtuelle Visa-kort før OL. | Foto: Lunar
Eilin Schjetne er Norgessjef for Lunar Bank. Digitalbanken starter opp med utsteding av virtuelle Visa-kort før OL. | Foto: Lunar

Lunar Bank skriver i en pressemelding at de vil utstede virtuelle Visa betalingskort til sine kunder med det norske flagget på i tide før OL. Den opprinnelig danske banken har virksomhet i hele Skandinavia og vil utstede lignende kort i Sverige og Danmark også.

At dette kanskje kan friste noen nye kunder inn i banken er én ting, men tilbudet er også et skritt i digitaliseringen av betalingsmarkedet. Virtuelle kort er betalingskort som kan brukes til netthandel og mobilbetaling, men som ikke utstedes som fysiske betalingskort. Dette har ikke vært så vanlig i Norge hittil.

– Dette er fremtiden. Vi kan lansere nye kort med nytt design mye raskere enn kort av plast, til en langt lavere kostnad. I tillegg kan kundene få kortet med en gang i stedet for å vente på postgangen. Det åpner en rekke nye spennende muligheter for bankene, og det er ikke minst mye morsommere for bankkundene, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne, i pressemeldingen.

Andelen betalinger i Norge som foretas med mobilen eller smartklokker via Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay og lignende har økt kraftig gjennom pandemien. Men stort sett er det fysiske betalingskort som knyttes til mobilbetaling her.

På grunn av at det ikke kreves noe tid til trykk og frakt for virtuelle kort kan de utstedes heldigitalt og gi brukeren tilgang på svært kort tid.

Forbrukertilsynet: Svært problematisk å markedsføre fond med påstanden «bærekraftig»

KLPs bærekraftsleder er uenig i at SFDR handler om klassifisering

Danske Bank på toppen av Prospera sin Cash Management-undersøkelse: – Plasseringen er nok resultatet av tettere oppfølging

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også