Undersøkelse: Banker har trøbbel med å møte «grønn» etterspørsel

Det er en økende interesse for grønne investeringer, men nordiske banker har problemer med å møte etterspørselen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Dette konkluderer en undersøkelse utført av konsulentselskapene Simon-Kucher & Partners og Kirstein.

Undersøkelsen omfatter 20 nordiske banker og kapitalforvaltere, og selskapene konkluderer med at bankkunder ønsker å investere alternativt – men at bankene ikke kan holde følge.

– Kundenes interesse for alternative investeringer har økt markant siden 2018. Den økende interessen omfatter både grønne investeringer og investeringer i infrastruktur og private investeringsfond. Utviklingen skyldes behovet for å finne andre investeringsmuligheter enn aksjer og obligasjoner. Større bevissthet om behovet for bærekraftige løsninger har også økt interessen for grønne alternative investeringer, skriver selskapene i en pressemelding.

– Mange banker og formueforvaltere uttrykker bekymring for at de på kort sikt ikke kan imøtekomme kundenes etterspørsel etter alternative investeringer. Det er stor interesse for å finne alternativ til aksjer med bedre avkastning enn obligasjoner, sier Jan Willers, COO hos Kirstein.

– Banker som ikke blir langt bedre til å håndtere etterspørselen etter alternative investeringer, vil ligge dårligst an når bankene framover skal differensiere seg i forhold til hverandre, sier Morten Kaae Sørensen, partner og head of financial services Nordics hos Simon-Kucher & Partners.

– Investorer vil forvente at banken kan rådgi om grønne og andre alternative investeringer. Og her vil bankene konkurrere seg imellom om noen av de mest attraktive kundene. Banker som ikke kan dekke etterspørselen, går glipp av en god mulighet til vekst og relasjonspleie med velhavende kunder, sier Sørensen videre.

Nysnø investerer i Europas største vekstfond

Mellingsæter om et samarbeid med Storebrand: – En sterk ESG-profil som passer Danske Banks ambisjoner

Banken lar kunder «spore» eget utslipp 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også