FinansWatch

Fair Group om et få antall konkurser: – Nivået er kunstig lavt

Antall konkurser er på det laveste nivået siden før finanskrisen i Norge. Inkassoselskapet Fair Group tror konkursene vil øke i 2022.

Administrerende direktør Christian Aandalen i Fair Group. | Foto: Fair Collection

E24 skriver at det ble åpnet 3.394 konkurser i norske bedrifter og enkeltmannsforetak i 2021. Det er det laveste siden 2007, da det ble åpnet 2.845 konkurser.

Under pandemien har man sett at konkursene har falt, og for 2020 og 2021 har antall konkurser falt med 25 prosent, sammenlignet med de to foregående årene.

– I forlengelsen av 2020 og konkursnedgangen som kom særlig det siste halvåret, så er det ingen overraskelse at antallet konkurser i år også er lavt. Men det er overraskende at det er på et såpass lavt nivå, sier administrerende direktør Christian Aandalen i Fair Group, til E24.

Han tror 2022 vil få et økt antall konkurser enn hva vi har sett under pandemien, men tror fortsatt ikke på noen eksplosjon.

– Jeg tror ikke det blir noe crazy år der antallet konkurser går i taket. Men fordi det går så godt med norsk økonomi, så tror jeg myndighetene vil bli mer passive med tanke på nye støttepakker. Nivået i år er kunstig lavt, sier han.

Aandalen er spent på hva myndighetene kommer til å gjøre fremover, men påpeker at norsk økonomi går så godt, at han forventer at myndighetene strammer til etter pandemien.

Dette ble mest lest i FinansWatch i 2021

Foreslår å gjenåpne kompensasjonsordningen for næringslivet 

Disse regelendringene i finans gjelder fra nyttår  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch