FinansWatch

Tysk politi på razzia hos SEBs hovedkontor i Tyskland

Årsaken skal være en etterforskning om skatteunndragelse.

SEBs hovedkontor i Tyskland har blitt gjennomsøkt av tysk politi onsdag. | Foto: SEB

Den tyske avisen Handelsblatt melder onsdag at 80 politifolk har inntatt den svenske banken SEBs hovedkontor i Tyskland og gjennomsøker det etter bevis.

Saken razziaen er knyttet til er den såkalte cumex-skandalen som omhandler skatteunndragelse. Kort fortalt skal enkelte ansatte i banken ha lagt til rette for aksjelån med formål å få tilbakebetalt kapitalskatt fra tyske skattemyndigheter.

Det skal være snakk om 425 millioner euro i unndratt skatt, skriver Handelsblatt.

SEB har ifølge DI.se også tidligere vært innblantdet i lingende cumex-saker i Sverige. Etterforskningen i Tyskland har pågått i et års tid.

– SEB er sterkt kritisk til resultatet av revisjonen og anser, med støtte fra juridiske analyser av eksterne eksperter, at skattemyndighetenes krav strider mot både EU-lovgivning og tysk lovgivning. Videre står det i strid med den praksis som skattemyndigheten selv har lagt til grunn siden 2016, har SEB uttalt i forbindelse med etterforskningen.

SEB oppgir i sin seneste kvartalsrapport at de vil klage på vedtaket og ta det til den høyeste instansen i tysk skatterett om nødvendig.

SEB har ikke kommentert razziaen foreløpig.

PST om boten til Sandnes Sparebank: – Vi har ikke utstedt slike forelegg i nyere tid

Har tatt ut hvitvaskings-tiltale mot politiker

Banken lar kunder «spore» eget utslipp 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch