Konserndirektør: – Har ikke vært så optimistisk på ti år

Fjoråret gikk bedre enn fryktet i Møre og Romsdal og Trøndelag. – Vi må tilbake til 2011 for å se like stor optimisme, sier Vegard Helland, konserndirektør for næringsliv i SpareBank 1 SMN.
– Vi har god grunn til å smile, etter den tøffe tiden midtnorsk økonomi har vært gjennom, sier Vegard Helland i SpareBank 1 SMN. | Foto: Pressebilde
– Vi har god grunn til å smile, etter den tøffe tiden midtnorsk økonomi har vært gjennom, sier Vegard Helland i SpareBank 1 SMN. | Foto: Pressebilde

Sparebanken SMNs konjunkturbarometer anslo to prosent nedgang i omsetning, men endte opp med en økning på 3,3 prosent, skriver NRK Møre og Romsdal.

Årets utgave av barometeret ble lagt frem denne uken.

– Det er ti år siden sist vi så den samme optimismen, heter det i en pressemelding fra banken.

– Koronapandemien sendte store deler av midtnorsk næringsliv ut i stor usikkerhet, og mange fikk omfattende problemer. Halvannet år senere er de fleste tall grønne og optimismen høyere enn på ti år.

– Vi har snakket med 600 bedriftsledere i Midt-Norge, og det er ingen tvil; Optimismen er enorm. Faktisk må vi tilbake til 2011 for å se like stor optimisme. Det gir oss god grunn til å smile, etter den tøffe tiden midtnorsk økonomi har vært gjennom, sier Vegard Helland, konserndirektør for næringsliv i SpareBank 1 SMN.

– Næringslivet som helhet har klart seg godt gjennom krisen, delvis takket være treffsikre tiltakspakker fra myndighetene, sier regionbanksjef for Nordmøre og Romsdal i SpareBank 1 SMN, Karin Norli, ifølge NRK.

Ny banksjef i Luster sparebank

Sandnes Sparebank satser - fikk 65 søkere til AML-stilling: – Positivt overrasket 

 Ny administrerende direktør hos Northmill bank

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også