Ørskog Sparebank merker økte kapitalkostnader

Ørskog selger flere billån og forsikringer enn før og hever lønnsomheten i tredje kvartal. Men de har også flyttet flere lån til Eika Boligkreditt for å spare egen balanse.
Arkivbilde. Ørskog Sparebank.
Arkivbilde. Ørskog Sparebank.

Ørskog Sparebank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 7,25 prosent i tredje kvartal 2021, opp 1,59 prosentpoeng fra 5,66 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i tredje kvartal ble 7,52 millioner kroner, opp fra 5,11 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto rente- og provisjonsinntekter i kvartalet ble 12,8 millioner kroner, mot 11,9 millioner i tredje kvartal 2020.

«Med det låge rentenivå ein har hatt det siste halvanna året har det vore utfordrande å skape lønnsam vekst i bankinnskot, og banken har difor finansiert dei fleste utlån gjennom Eika Boligkreditt», skriver banken i rapporten.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 9,25 prosent.

Ørskog sparebank sin kostnadsprosent ble 56,9 prosent i tredje kvartal. Det er noe lavere enn på samme tid i fjor, til tross for at banken har flere ansatte nå.

«Mellom anna syner andelen digitalt signerte lån, og kjøp av spareavtalar som kundane sjølv har teikna ein auke i kvartalet. Dette frigjer tid til at banken kan jobbe meir proaktivt med oppfølging og rådgjeving til kundane», heter det i rapporten.

Bokførte tap på utlån og garantier utgjorde 2,04 millioner kroner i kvartalet, 800.000 kroner lavere enn i fjor. Tapsprosenten er 0,08 prosent av brutto utlån.

Et Sparebank 1-arrangement førte til oppvaskmøte mellom Finanstilsynet og Finansdepartementet

Banksjef: – Vi eier ikke kunderelasjonen

Svakere resultater preget av oppkjøpsprosessen for Sbanken 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også