Rekordhøy aktivitet for høyrentelån i obligasjonsmarkedet

Kredittstrateg Ole André Kjennerud er bekymret for risikoen.
Kredittstrategi Ole André Kjennerud i DNB Markets. | Foto: Stig B. Fiksdal
Kredittstrategi Ole André Kjennerud i DNB Markets. | Foto: Stig B. Fiksdal

Hittil i år har det blitt utstedt 150 millioner kroner i høyrentelån til næringslivet. Disse lånene er obligasjonslån, hvor det ikke er banken som tar risikoen for utlånet, men investorer som kjøper andeler i obligasjonene.

Høyrentelån gis til virksomheter med lav kredittverdighet. Allerede ved utgangen av august måned ble den forrige årsrekorden fra 2017 passert, skriver DN. Veksten i slike lån nå kommer av at lånevilkårene relativt sett fremdeles er gunstige for virksomhetene som utsteder obligasjonene, til tross for høy risiko.

– Jeg synes den er veldig høy. Jeg synes det er veldig mange forhold der ute som tilsier at investorer generelt har tatt for mye risiko sammenlignet med hva de vanligvis gjør. Når du ikke er vant til å ta så mye risiko klarer du ikke håndtere sjokkene når de inntreffer, sier kredittstrateg Ole André Kjennerud i DNB Markets.

DNBs leder for kapitalforvaltning er optimistisk til tross for nedgang i personmarkedet

Kommunalbanken henter inn 3,4 milliarder kroner i ny grønn obligasjon: – Investorene er trygge  på at kapitalen blir brukt på en bærekraftig måte

Unions bankundersøkelse: Bankene strekker seg lenger på de sikreste utlånene 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også