FinansWatch

Paretos meglere har sterk tro på norske sparebanker

Paretos analytikere oppjusterer kursmålene på alle bankene de dekker.

Pareto Securities hever sine forventninger til lønnsomheten i norske banker. | Foto: PR

Pareto Securities overvåker åtte norske sparebanker. I en fersk analyse oppjusterer de kursmålene for samtlige av dem. I tillegg oppdaterer de sine anbefalinger på seks av dem til «kjøp», skriver Finansavisen.

«Det ventes at alle banker vil bedre marginene som konsekvens av at Norges Bank i september satte opp styringsrenten med 25 basispunkter, og dessuten at marginene vil øke videre mot 2023 i takt med ytterligere hevinger», skriver Pareto i analysen.

Analytikernes anbefalinger har også bakgrunn i at bankene er konsekvente utbytte-utbetalere og at styrket lønnsomhet og opphevede restriksjoner på utbetaling av utbytte vil gjøre aksjene, eller egenkapitalbevisene, mer lønnsomme fremover.

Bankene som er med i dekningen er SpareBank 1 SR-Bank, Sparebanken Vest, SpareBank 1 Østlandet, SpareBank 1 SMN, Sparebanken Møre og SpareBank 1 Sørøst-Norge.

Lunar Bank kjøper PayLike

Sparebank 1 Sørøst-Norge ble verdens første bank til å bli vurdert av FN

Sparebank 1 Hallingdal Valdres åpner Oslo-kontor 

Mer fra FinansWatch

Aprila bank: – Beste kvartalet noensinne

Etter hvert som samfunnet åpner opp igjen ser Aprila bank en stor økning i både utlån og antall etterspørsler. Og de ser ikke for seg at det stopper med det første.

Les også

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger