Kvinne tok opp lån i tre banker under ektemannens navn

En kvinne fra Holmestrand er dømt til fengsel etter å ha brukt identifikasjonspapirer og kodebrikken til sin ektemann for å ta opp flere banklån uten at han var klar over det.
BankID, illustrasjonsbilde. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
BankID, illustrasjonsbilde. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

Statsadvokatene i Vestfold og Telemark hadde tatt ut tiltale mot kvinnen for urettmessig å ha benyttet sin samboer, og senere ektemanns ID-brikke og identitet til å låne penger fra Instabank, Monobank og yA bank, skriver Jarlsberg avis.

Da samboeren ble syk fikk kvinnen tilgang på bank-ID, passord og e-post for å kunne betale regninger i mannens navn, men kvinnen fortsatte å disponere ID-brikken tre ganger over en periode på 14 måneder. Kvinnen søkte banklån via nettet, med seg selv som medlånstaker og samboer/ektemann som hovedlåntaker, uten at mannen var klar over det.

«Ved å benytte samboerens fødsels- og personnummer og personlige påloggingskanaler, har hun utgitt seg for å være XX da hun søkte om lånene. Alle de tre lånene har blitt innvilget etter at en saksbehandler har gjennomgått søknaden og innsendt dokumentasjon», skriver retten i domspapirene.

Lånene var på 500.000 i yA bank, 400.000 i Monobank og 200.000 i Instabank.

Retten kom frem til at kvinnen med forsett tok opp rettstridige lån i Instabank og yA bank, og at disse to bedrageriene må anses som grove. I tillegg ble hun dømt for identitetskrenkelse.

Lånet i Monobank konkluderte retten med at det ikke kan utelukkes at det har vært en telefonsamtale mellom saksbehandler og kvinnens samboer der han har akseptert låneopptaket.

I tillegg til bedrageri og identitetskrenkelse ble kvinnen også tatt til retten for å ha tatt til sammen 96.378 kroner fra bedriften hun jobbet i, opplyser Jarlsberg Avis.

Retten mener det er riktig å reagere med en deldom, der straffen settes til fengsel i åtte måneder, og med to av månedenes som betinget med en prøvetid på to år for kvinnen.

Vil endre gjeldsordningsloven

4,5 milliarder kroner skal etterbetales av norske selskaper

Satsing for Bulder bank i vente 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også