FinansWatch

Analytikere tror Bank Norwegians aksjonærer kommer til å tviholde på aksjene

Sparebank 1-analytiker Tiril Flørnes Støle tror at Bank Norwegian aksjonærene vil vente og se hva som skjer.

Sparebank 1-analytiker Tiril Flørnes Støle.

Fredag forlenget Nordax tilbudet sitt på aksjene i Bank Norwegian til 1. oktober. Mandag opplyste Nordax at de hadde oppnådd en akseptgrad på 76,6 prosent akseptgrad.

Analytiker i Sparebank 1, Tiril Flørnes Støle, sier til Finansavisen at hun tror at de avventende Bank Norwegian-aksjonærene vil tviholde på aksjene helt til det kommer et eventuelt pliktig tilbud.

– De som ikke har akseptert ennå har ikke noe å tape på å vente og se hva som skjer, sier Flørnes Støle, til Finansavisen.

Hvis Nordax ikke klarer å oppnå minst 90 prosent aksept, og ender opp med å kjøpe aksjene det har fått aksept for i det frivillige tilbudet, vil det uansett utløse et pliktig tilbud på alle aksjene i Bank Norwegian til 105 kroner.

Hvis et selskap erverver mer enn en tredjedel av et annet er de pliktig å tilby alle aksjonærer å kjøpe deres aksjer.

– Noen langsiktige investorer som mener budet er for lavt håper nok på et høyere bud. Dersom det ikke skjer noe mer før fristen på det frivillige tilbudet går ut og det kommer et pliktig tilbud på 105 kr per aksje tror vi at en del aksjonærer vil kaste kortene, ettersom det er ganske sannsynlig at man kan bli sittende igjen med unoterte aksjer, enten i Bank Norwegian eller i Nordax, sier Flørnes Støle til Finansavisen.

Finanstilsynet gir grønt lys til bank som vil kapre borettslagskunder

Sparebank 1 Sørøst-Norge skjermer kunder med grønt boliglån

Leder i Kvinner i front-finans: – Gutta er kanskje flinkere til å prate bullshit 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch