Finanstilsynet gir grønt lys til bank som vil kapre borettslagskunder

Boligbanken ASA er en ny bank som spesialiserer seg på lån og innskudd for borettslag og sameier. Nå har de fått endelig godkjenning av Finanstilsynet til å starte opp bankvirksomhet.
Administrerende direktør Thomas Nustad i Boligbanken. | Foto: Boligbanken
Administrerende direktør Thomas Nustad i Boligbanken. | Foto: Boligbanken

Det er rundt 40 boligbyggelag i Norge som er forretningsførere for nær 15.000 borettslag og boligsameier. Boligbanken ser på alle disse som potensielle kunder, det skriver Boligbanken i en pressemelding.

– Borettslag og sameier er svært lønnsomme kunder for de tradisjonelle bankene. Selv om de representerer vanlige boligeiere, blir de behandlet som bedriftskunder. Det innebærer tungvinte prosesser og betydelige gebyrer på banktjenestene. Vår nye bank er bygget opp som en liten og effektiv bank. Det gjør at vi kan tilby kundene våre konkurransedyktige vilkår, hevder administrerende direktør i Boligbanken ASA, Thomas Nustad i pressemeldingen.

Norske borettslag og boligsameier utgjør mer enn en halv million boliger. Boligselskapene er dermed betydelige bankkunder, både i form av innskudd og lån til utbygging og vedlikehold. Boligbankens ambisjon er å bidra til at boligselskapene, og dermed boligeierne, får redusert sine bankkostnader.

Runa Kerr om lønnsgap: – Handler først og fremst om hvilken type stilling de har

Økokrim-saken mot Kjetil Sjursen skal behandles i Høyesterett

Endringer i styret i Sparebank 1 Helgeland 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også