Husbanken: Svindelsak med 32 millioner kroner i spill er utsatt

Økokrim har tatt ut tiltale mot to personer for å ha svindlet Husbanken for 32 millioner kroner. Rettssaken startet denne uken, men er nå utsatt.
Illustrasjonsbilde. Økokrim har tatt ut tiltale mot to menn for bedrageri av tilsammen 32 millioner kroner. | Foto: Tore Meek/NTB Scanpix
Illustrasjonsbilde. Økokrim har tatt ut tiltale mot to menn for bedrageri av tilsammen 32 millioner kroner. | Foto: Tore Meek/NTB Scanpix

To menn er tiltalt av Økokrim for å ha begått lånebedrageri for 32 millioner kroner mot Husbanken. Rettsbehandlingen i saken startet mandag denne uken, men er nå utsatt i et halvt år, skriver E24.

Årsaken er at en av de tiltalte er syk, men det har vært uenighet om alvorlighetsgraden til sykdommen. Når er imidlertid partene enige om å utsette den seks uker lange hovedforhandlingen.

Saken stammer fra 2018 da Husbanken anmeldte de to mennene til politiet. Politidistrikt Vest etterforsket saken frem til 2020 da Økokrim tok over. Tiltale ble tatt ut i februar.

– De erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen. Saken er komplisert fordi den omfatter en lang rekke byggeprosjekter og prosjektregnskaper. Slik vi ser det har Økokrim med sin påtalevurdering vurdert saken feil, og det har også Husbanken med sin anmeldelse, sier advokat og partner Christian Flemmen Johansen i Elden Advokatfirma til E24.

De to mennene har sendt inn søknader til Husbanken på vegne av Bopartner AS, men er anklaget for systematisk feilinformasjon gjennom uriktige opplysninger. Mennene skulle kjøpe og renovere leiligheter til flyktninger og vanskeligstilte, men har ifølge Økokrim og Husbanken oppgitt uriktige opplysninger om kjøpsverdien på åtte av eiendommene.

Det er ni individuelle saker involvert i tiltalen, som også inkluderer anklager om hvitvasking, subsidiært grovt økonomisk utroskap og brudd på bokføringsloven.

Omstridt dommer fjernes fra rettssaken til Thomas Borgen

Mann tiltalt for grov hvitvasking av midler fra koronabedrageri

Lunar tilbyr egen betaling for netthandel 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også