Sparebank 1 SMN har gitt 200 millioner i støtte til gjenåpning

Sparebank 1 SMN ga 100 millioner kroner i koronarelatert samfunnsstøtte i 2020 og 100 millioner kroner i 2021. Nå inviterer de til en treukers «gjenåpningsfest» i Trondheim, som møter politisk motstand
Sparebank 1 SMN arrangerer gjenåpningsfest for Trondheim. | Foto: Berit Keilen / NTB
Sparebank 1 SMN arrangerer gjenåpningsfest for Trondheim. | Foto: Berit Keilen / NTB

Sparebank 1 SMN har totalt gitt 200 millioner kroner i koronarelatert samfunsstøtte under pandemien. De siste 100 millionene kommer til tross for at gjenåpningen nå også betyr lysere tider for handels- og servicenæringene.

– Ting kommer ikke av seg selv, noe krever en ekstra innsats. Dette initiativet vil hjelpe for å få hjulene til å gå igjen. Trondheim er norgesmester i koronahåndtering. Nå skal vi bli verdensmester i gjenåpning, sier konsernsjef Jan Frode Janson i Sparebank 1 SMN til Adresseavisen.

Gjenåpningsfesten starter 8. oktober, og vil vare i tre uker. Da vil sparebanken sammen andre aktører fra næringslivet spandere gratis konserter, idretssarrangementer og andre opplevelser i Trondheim.

– Etter møter med kommuneoverlegen i Trondheim har vi landet på at en gjenåpningsfest i slutten av september vil være trygt. Vi vil få på plass blant annet gratis buss i perioden, og søndagsåpne butikker, sier Rolf Jarle Brøske, konserndirektør for kommunikasjon og merkevare i Sparebank 1 SMN.

Møter politisk motstand

Men akkurat tiltaket med søndagsåpne butikker møter motstand. Partiene i den rødgrønne politiske alliansen i Trondheim, AP, SV, MDG og SP stemmer nei til at Statsforvalteren skal godkjenne søknaden om søndagsåpne butikker i Trondheim sentrum de tre ukene.

– Det er veldig positivt at vi skal få en gjenåpningsfest og at det satses på Midtbyen. Men vi er prinsipielt imot søndagsåpne butikker, det er ikke noe positivt. Vi har vært i dialog med LO handel og kontor som er forbundet som organiserer de fleste ansatte i butikker. De støtter ikke søknaden fra arrangørene om å få dispens fra lovverket for disse søndagene, og det vil ikke vi gjøre heller i den her åpningsfesten. Det blir noen søndagsåpne butikker frem mot jul, og det er krevende nok for de butikkansatte, sier SV's Mona Berger til Adresseavisen.

Dette får de borgerlige partiene i Trondheim til å reagere. De kaller motstanden for en torpedering.

– Det er skuffende at de rødgrønne partiene nå torpederer den her muligheten til å gi Midtbyen et ekstra løft i forbindelse med gjenåpningen. Kommunedirektøren foreslår søndagsåpent etter nærmere avklaring rundt omfang med partene i arbeidslivet. Et ekstra løft for handelen er sårt tiltrengt, så det er skuffende at det blir torpedert. Men det føyer seg jo inn i rekken av flere midtby-fiendtlige vedtak som de rødgrønne partier har stått bak, sier Ingrid Skjøtskift i Høyre.

Sparebank 1 SMN ønsker standard for rapportering for grønne innskudd

15.000 tok DNBs økonomiske helsesjekk første uke

Grønne innskudd: Bankene spriker i rapportering tilbake til kundene 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også