FinansWatch

Forbruksgjelden har falt med 4,8 milliarder den siste måneden

Det var en nedgang i usikret gjeld i Norge i august.

Forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge, Gry Nergård.

Den totale usikrede gjelden til forbrukerne har gått markant ned den siste måneden, ifølge tall fra Norsk Gjeldsinformasjon. 1. september var gjelden 146,4 milliarder kroner som er 4,8 milliarder lavere enn for en måned siden, det skriver Finans Norge på sine hjemmesider.

– Ved forrige månedsskifte var det en liten økning i forbruksgjelden. Det var naturlig å se for seg at denne økningen ville fortsette siden gjenåpningen av samfunnet har fortsatt. Men vi ser nå at andre målinger også bekrefter den nedgangen vi ser i forbruksgjelden, sier forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge, Gry Nergård.

Hun refererer blant annet til tall fra SSB. Varehandelsindeksen hadde et brått månedlig fall i juli måned, og nye tall per 1. september viser til dempet konsum og fortsatt høy sparing i husholdningene.

Nylig omtalte FinansWatch en rapport fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO som konkluderte med at forbrukslån var på vei ned i Norge. Samtidig forklarte inkassoselskapet Fair Collection ovenfor FinansWatch at betalingsproblemene i samfunnet øker.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch