Skulle gi seg som banksjef som 65-åring – måtte bli i to år til

Banksjef Oddstein Haugen i Luster Sparebank ble sittende i sjefsstolen lenger enn planlagt da styret ikke ønsket seg ny banksjef midt under pandemien.
Banksjef Oddstein Haugen i Luster Sparebank er nå klar for å avtre sin stilling i banken. | Foto: Luster Sparebank
Banksjef Oddstein Haugen i Luster Sparebank er nå klar for å avtre sin stilling i banken. | Foto: Luster Sparebank

I et intervju hos lokalavisen Sognavis forteller styreleder Svein Ove Slinde i Luster Sparebank at de nå er på jakt etter en ny banksjef til banken.

Oddstein Haugen hadde planer om å gi seg da han ble 65 år. Men på grunn av vanskelige omstendigheter og usikkerhet ble han værende i banken i to år til. Nå er han klar for å gi seg.

– Jeg skulle slutte som 65-åring. Nå er jeg 67 før jeg går av. Det er lenge for en banksjef. De fleste av kollegaene mine går av mellom 62 og 65, men jeg har trivdes veldig godt, sier han til lokalavisen.

Styreleder Slinde mener det var helt riktig å beholde Haugen de to årene, da det var usikkerhet rundt pandemien og hvordan banken skulle klare seg. Med fokus på å holde kostnadene nede og drive effektivt ønsket banken kontinuitet.

Nå som banken ser at de er på vei ut av pandemien er de klare for å ansette en ny banksjef. Haugen har en melding til sin etterfølger.

– Du kan ikke regne med 37,5 timer i uka, men man må ha struktur. Da går det meste. Og så er det viktig å være oppdatert, og følge med på utviklingen, for kravene øker hele tiden. Det er en fin jobb, sier han til avisen.

Slinde forteller avisen at de regner med å bruke litt tid, og at en ny banksjef kanskje ikke er på plass før våren 2022.

Luster Sparebank: – Vi er litt digitale, og litt gammeldagse 

Drangedal Sparebank ansetter fire menn for å utjevne kjønnsbalansen

Luster Sparebank senker tap betraktelig 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også