FinansWatch

Norske KPI-tall kommer i morgen: – Det er ekstra spenning rundt det nå

Sjeføkonom i Sparebank 1 Gruppen, Elisabeth Holvik, tror ikke at de norske KPI-tallene vil påvirke Norges Banks planer om renteøkning. Norske banker er midt i rapporteringen av regnskapene for andre kvartal, og selv om lønnsomheten er god, vil de fleste sparebankene få mer armslag med høyere rentemargin.

Elisabeth Holvik, sjefsøkonom i Sparebank 1, mener det spesielt blir viktig å med flere insentiver til teknolig start-ups. | Foto: SpareBank 1

– Tallene vi får på tirsdag blir den siste viktige informasjonen vi får før Norges Banks neste rentebeslutning. Sånn sett er det ekstra spenning rundt det nå, sier sjeføkonom i Sparebank 1 Gruppen, Elisabeth Holvik, til E24.

Den norske kjerneinflasjonen forventes å falle til 1,1 prosent i juli, fra 1,4 prosent i juni, ifølge nyhetsbyrået TDN Direkt.

– Uavhengig av hva inflasjonstallene blir, tror jeg Norges Bank vil gjenta at de planlegger å sette opp renten i september. Men det blir likevel spennende å se hvor stor prisveksten i Norge har vært i sommer. I juni åpnet mange butikker opp igjen etter å ha vært stengt lenge, og pengene satt nok løst hos mange i sommer, sier Holvik til DN.

Det kan bli viktig informasjon i forkant av Norges Banks rentemøte 19. august.

SSB: Sterkere innenlandsk gjeldsvekst

Analytiker mener banker kan miste innskuddene hvis digitale sentralbankpenger lanseres

Finn.no: – Heftig vekst i stillingsmarkedet for bank, finans og forsikring 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch