FinansWatch

Norges Bank ønsker domenet oljefondet.no – Frp ønsker ikke å gi det fra seg

Klikker du deg inn på nettadressen «oljefondet.no», blir du dirigert videre til Fremskrittspartiets nettside. Partiet eier nemlig domenet, som Norges Bank sterkt ønsker seg.

Fremskrittspartiet eier internett-domenet oljefondet.no, som dirigerer en videre til partiets nettside. Norges Bank har lenge ønsket seg domenet, men Frp vegrer seg for å gi slipp på det. | Foto: Berit Roald / NTB

Bakgrunnen er at Frp i flere år benyttet domenet som en informasjonsside for partiets meninger om oljefondet. Nettsiden ble imidlertid tatt ned i 2014 etter at daværende partileder Siv Jensen ble konfrontert med dette.

Partiet sa at de ville vurdere å gi domenet til Norges Bank dersom de ønsket det, men det ble det ikke noe av den gang, skriver E24.

– Vi ønsker selvsagt gjerne å ta over dette domenet, så det er naturlig at vi tar kontakt med dem igjen, skriver kommunikasjonssjef Marthe Skaar i Norges Bank Investment Management (NBIM) i en epost til E24.

Frp valgte for noen år siden å beholde domenet oljefondet.no , som fremdeles dirigerer en til partiets nettsider. De ønsker foreløpig ikke å gi det fra seg, opplyser partiets markedssjef Helge Fossum.

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch