FinansWatch

Lunar Bank kjøper svensk bank for å få tilgang til utlånsdata og nye markeder

Danske Lunar Bank kjøpte nylig svenske Lendify. Det er både for å få tilgang på det svenske markedet og svensk utlånsdata.

Finans-, økonomi og risikodirektør i Lunar Bank, Anders Hartlev.

Da Lunar kjøpte Lendify tidligere i år fikk banken tilgang til en lånebok på 2,2 milliarder danske kroner og mer enn 40.000 aktive kunder, det skriver FinansWatch.dk.

– Utlån er en kompetanse som krever data og tid. Vi er rimelig utålmodige og det er en av grunnene til at vi har kjøpt Lendify, forklarer finans-, økonomi og risikodirektør i Lunar Bank, Anders Hartlev, og utdyper:

– Vi er i oppstartsfasen og mangler derfor data til å skape gode utlånsmodeller. Det som er bra med Lendify er at de har 800.000 applikasjoner som de faktisk har data på. Basert på det kan vi bygge noen gode modeller.

Gjennom Lendifys kredittmodell får Lunar også tilgang til et hav av data.

Lendify er det første oppkjøpet til Lunar. Men Hartlev har vært med å gjennomføre flere store oppkjøp for Danske Bank før han gikk til Lunar i august i fjor.

Hartlev påpeker at store anskaffelser kommer med to store utfordringer. Den ene utfordringen er teknologisk og handler om å få dataprogrammer til å fungere sammen. Ifølge Hartlev er Lunar Bank bygget på en moderne IT-infrastruktur som er godt rustet til å absorbere nye enheter.

Det andre problemet er å få selskapskulturer til å samarbeide. Lunar har i dag oppunder 250 ansatte. Lendify har rundt 50 ansatte.

– Vi bringer deres ekspertise og IT til Lendify inn i Lunar-maskinen vår. På den måten kan vi utnytte dataene og vite hvordan de har bygget seg opp over de siste syv årene. Den kunnskapen kan vi bruke for å lage et beder tilbud til våre kunder, sier Hartlev.

Lunar henter ut 2,1 milliarder kroner i ny kapital

Lunar Bank satser videre i Norge 

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch