Lunar Bank kjøper svensk bank for å få tilgang til utlånsdata og nye markeder

Danske Lunar Bank kjøpte nylig svenske Lendify. Det er både for å få tilgang på det svenske markedet og svensk utlånsdata.
Finans-, økonomi og risikodirektør i Lunar Bank, Anders Hartlev.
Finans-, økonomi og risikodirektør i Lunar Bank, Anders Hartlev.

Da Lunar kjøpte Lendify tidligere i år fikk banken tilgang til en lånebok på 2,2 milliarder danske kroner og mer enn 40.000 aktive kunder, det skriver FinansWatch.dk.

– Utlån er en kompetanse som krever data og tid. Vi er rimelig utålmodige og det er en av grunnene til at vi har kjøpt Lendify, forklarer finans-, økonomi og risikodirektør i Lunar Bank, Anders Hartlev, og utdyper:

– Vi er i oppstartsfasen og mangler derfor data til å skape gode utlånsmodeller. Det som er bra med Lendify er at de har 800.000 applikasjoner som de faktisk har data på. Basert på det kan vi bygge noen gode modeller.

Gjennom Lendifys kredittmodell får Lunar også tilgang til et hav av data.

Lendify er det første oppkjøpet til Lunar. Men Hartlev har vært med å gjennomføre flere store oppkjøp for Danske Bank før han gikk til Lunar i august i fjor.

Hartlev påpeker at store anskaffelser kommer med to store utfordringer. Den ene utfordringen er teknologisk og handler om å få dataprogrammer til å fungere sammen. Ifølge Hartlev er Lunar Bank bygget på en moderne IT-infrastruktur som er godt rustet til å absorbere nye enheter.

Det andre problemet er å få selskapskulturer til å samarbeide. Lunar har i dag oppunder 250 ansatte. Lendify har rundt 50 ansatte.

– Vi bringer deres ekspertise og IT til Lendify inn i Lunar-maskinen vår. På den måten kan vi utnytte dataene og vite hvordan de har bygget seg opp over de siste syv årene. Den kunnskapen kan vi bruke for å lage et beder tilbud til våre kunder, sier Hartlev.

Lunar henter ut 2,1 milliarder kroner i ny kapital

Lunar Bank satser videre i Norge 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter