FinansWatch

Analytikere i Danske Bank mener at den norske virksomheten må omstruktureres hvis banken skal nå 2023-målet

Det er nødvendig med store omstillinger hvis Danske Bank skal nå eget mål for egenkapitalavkastning, mener bankens analytikere.

Foto: Jens Dresling

I 2019 satte Danske Bank seg et mål om en avkastning på egenkapitalen på mellom 9-10 prosent innen 2023. Etter en analyse av bankmarkedet tviler tre av bankens egne analytikere på at banken kan oppnå det målet, det skriver Finans.

Hvis Danske Bank skal nå målet mener de tre analytikerne at banken må omstrukturere sitt geografiske oppsett. Det anslås at det vil kun øke avkastningen på egenkapitalen med mellom 0,9 og 8,0 prosentpoeng.

– Etter vår mening er det nødvendig med generell restrukturering av Norge, Finland, salg av Nord-Irland og oppkjøp i Sverige, skriver analytikerne ifølge Finans.

Analytikerne påpeker at et lavt inntektsgrunnlag gir en underliggende avkastning på egenkapitalen på 7,5 til 8 prosent, og de mener at Danske Bank ikke har utsikter til å tjene på veksten i boliglåns- og kapitalforvaltningsmarkedene i samme grad som konkurrentene.

Danske Bank vil offentliggjøre kvartalsregnskap fredag ​​morgen, men har allerede offentliggjort en rekke nøkkeltall i forbindelse med en oppjustering tidligere denne måneden.

De tre som står bak analysen er Global Head of Equity Research i Danske Bank Asbjørn Mørk, senioranalytiker i Danske Bank Andreas Hakansson og senior aksjeanalytiker i Danske Bank Hans Rettedal Christiansen.

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch