FinansWatch

Datasystem i storbank slått ut, benekter hacking – Oljefondet tungt inne

Tyrkias nest største bank, Akbank, er rammet av dataproblemer. Nettbank, mobilbank, kort- og minibanksystemer har vært nede siden tidlig tirsdag morgen.

Oljefondet har totalt investert 627 millioner kroner i Akbank. Samlede investeringer i Tyrkia beløper seg til 6,9 milliarder kroner og er fordelt på 34 ulike selskaper. | Foto: Fredrik Hagen / NTB

Akbank er Tyrkias nest største private bank målt i markedsverdi. Statens Petroleumsfond Utland (Oljefondet) eier 1,51 prosent av aksjene i banken, som er fondets desidert største investering i Tyrkia.

– Nyhetene i offentligheten om at tregheten og avbruddene vi har sett i bankens systemer i dag skyldes et cyberangrep, gjenspeiler ikke virkeligheten. Banken vår har ingen sikkerhetsproblemer. Våre enheter arbeider med å utbedre problemet, skrev banken ifølge Dagens Næringsliv i en offisiell melding tirsdag.

Problemene fortsetter onsdag, og banken har nå sendt ut en ny melding der de bekrefter at alle kundetjenester er rammet, samtidig som de sier at hendelsen skyldes et problem med bankens «hoved-datamaskin», en såkalt IBM Mainframe.

Akbank avviser fortsatt spekulasjoner om at det kan dreie seg om et cyberangrep og forsikrer om at kundeinformasjonen ikke er kompromittert. Ingen av kundene får foretatt transaksjoner. 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch