FinansWatch

Sparebank 1 Helgeland kjøper seg inn i Sparebank 1 Finans Nord-Norge

Fra 1. juli vil Sparebank 1 Helgeland tilby sine kunder leasing, salgspantlån og forburkslån gjennom sitt nye finansselskap Sparebank 1 Finans Nord-Norge.

NYTT SAMARBEID: Sparebank 1 Helgeland kjøper seg inn og vil fra 17. oktober ha 15 prosent eierskap i Sparebank 1 Finans Nord-Norge. | Foto: Helgeland Sparebank

Det betyr at Sparebank 1 Helgeland bytter ut sin tidligere samarbeidspartner Brage Finans, som ikke hadde full integrasjon med nett- og mobilbank, skriver Helgelendingen.

– Et samarbeid mellom de to største bankene i nord på gode tjenester og produkter kommer kundene til gode, samtidig som vi utvikler kompetanse sammen, sier direktørene for henholdsvis privat og bedriftsmarkedet i SpareBank 1 Helgeland, Dag-Hugo Heimstad og Bjørn-Tore Brønlund i en pressemelding.

I forbindelse med samarbeidet mellom de to sparebankene vil Sparebank 1 Helgeland ha en eierandel på 15 prosent av Regnskapshuset og Eiendomsmegler 1 Nord-Norge, og vil fra 17. oktober ha 15 prosent eierskap i Sparebank 1 Finans Nord-Norge.

Sparebank 1 Helgeland ble en del av Sparebank 1-alliansen i mars for å skape en sterkere og bedre bank for kunder, ansatte og samfunnet. Stadig flere brikker av avtalen mellom Sparebank 1 Nord-Norge og tidligere Helgeland Sparebank faller på plass, skriver avisen.

18. oktober er alle transaksjonene gjennomført, samtidig som kunder og ansatte fra SpareBank 1 Nord-Norge på Helgeland blir en del av SpareBank 1 Helgeland.

– Med vårt nye samarbeid blir vi et fullservice finanshus der kundene får alt på ett sted; bank med skadeforsikring og pensjonsordninger, leasing og finansiering til bil, båt og andre kjøretøy, regnskapshus, eiendomsmekling og næringsmekling, sier Heimstad i pressemeldingen.

Winsnes: Lokal forankring mer verdsatt etter siste års konjunkturnedgang

– Tro gjerne på julenissen, men Sbanken som merkenavn blir borte

Lillesand Sparebank skal støtte Sørlandsparken rideklubb 

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch