FinansWatch

Sparebanken Vest med ambisiøst grønt mål

Netto null i utslipp innen 2040 er målet banken nå har satt seg. I Norden er det kun Handelsbanken som har det samme målet.

Konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest vil ha netto null i utslipp innen 2040. | Foto: Eivind Senneset

Bankene spiller en viktig rolle for at Parisavtalens mål blir nådd, siden bankene i Norge og Europa finansierer mellom 80 og 90 prosent av næringslivet, skriver Finansavisen.

DNB er blant bankene som har forpliktet seg til netto nullutslipp innen 2050. Sparebanken Vest ønsker å komme dit ti år tidligere.

– I Norden er det bare Sparebanken Vest og Handelsbanken som har satt et slikt ambisiøst mål. De andre bankene snakker mye om at de vil finansiere alt og alle i transformasjonen til et lavutslippssamfunn. Vi er tydelige på at vi skal ha en utlånsportefølje som er klimanøytral i 2040, sier konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest til avisen.

Sparebanken Vest sitt bærekraftsarbeid har nylig fått AAA-rangering av Det internasjonale ratingbyrået MSCI. Dette gjør at banken er den eneste norske banken med øverste rating.

– Det er veldig mye preik på bærekraftsområdet, men vi er opptatt av å gjøre preik til praksis og setter oss helt konkrete mål. Det er årsaken til at vi nå er blant de ni beste bankene i verden på bærekraft, sier Kjerpeseth til Finansavisen.

Sparebanken Vest får toppnotering for bærekraft

Sjefen i Sparebanken Vest tror det er mer å hente på å differensiere kundenes ulike behov

Sparebanken Vest merker tøff konkurranse – ligger bak vekstmålet  

Mer fra FinansWatch

Ertzeid: – Når Norge går bra, går DNB bra

DNBs avtroppende finansdirektør Ottar Ertzeid kunne presentere sterke tall i sin siste kvartalspresentasjon for konsernet. Han trekker frem at DNBs vekst er tett knyttet til hvordan det går for hele landet.

Les også

Relaterte

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger