FinansWatch

Sparebanken Vest med ambisiøst grønt mål

Netto null i utslipp innen 2040 er målet banken nå har satt seg. I Norden er det kun Handelsbanken som har det samme målet.

Konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest vil ha netto null i utslipp innen 2040. | Foto: Eivind Senneset

Bankene spiller en viktig rolle for at Parisavtalens mål blir nådd, siden bankene i Norge og Europa finansierer mellom 80 og 90 prosent av næringslivet, skriver Finansavisen.

DNB er blant bankene som har forpliktet seg til netto nullutslipp innen 2050. Sparebanken Vest ønsker å komme dit ti år tidligere.

– I Norden er det bare Sparebanken Vest og Handelsbanken som har satt et slikt ambisiøst mål. De andre bankene snakker mye om at de vil finansiere alt og alle i transformasjonen til et lavutslippssamfunn. Vi er tydelige på at vi skal ha en utlånsportefølje som er klimanøytral i 2040, sier konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest til avisen.

Sparebanken Vest sitt bærekraftsarbeid har nylig fått AAA-rangering av Det internasjonale ratingbyrået MSCI. Dette gjør at banken er den eneste norske banken med øverste rating.

– Det er veldig mye preik på bærekraftsområdet, men vi er opptatt av å gjøre preik til praksis og setter oss helt konkrete mål. Det er årsaken til at vi nå er blant de ni beste bankene i verden på bærekraft, sier Kjerpeseth til Finansavisen.

Sparebanken Vest får toppnotering for bærekraft

Sjefen i Sparebanken Vest tror det er mer å hente på å differensiere kundenes ulike behov

Sparebanken Vest merker tøff konkurranse – ligger bak vekstmålet  

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch