FinansWatch

Norske Axo kjøper danske LendMe

Den norske forbrukslånsdistributøren Axo ønsker å vokse utenfor Norges grenser.

Carl Edvard Endresen er adm. dir. i Axo Finans. | Foto: Axo Finans

Det norske selskapet Axo Finans, som distribuerer og samler tilbud på forbrukslån, har inngått en avtale med den tilsvarende danske tjenesten LendMe om å kjøpe LendMe.

Selskapene oppgir ikke kjøpesummen i pressemeldingen.

– Vi er veldig glade for å ha inngått en kjøpsavtale med et veldrevet, vellykket dansk selskap fra øverste hylle. LendMe deler vår ambisjon om å gjøre det enkelt for forbrukerne å få lavere kostnader og de beste lånevilkårene. Med LendMe som en del av Axo-familien vil vi skape mer innovasjon og fortsette utviklingen av løsninger som styrker våre tilbud til både forbrukere og partnerbanker. Vi ser frem til å slå oss sammen med våre fremtidige kolleger i LendMe for å akselerere realiseringen av våre ambisiøse vekstplaner, sier Carl E. Endresen, administrerende direktør i Axo i en pressemelding.

LendMe tilbyr danske forbrukere forbrukslån fra 14 forbrukslånsbanker og drives fortsatt av gründerne Frederik Murmann, Christoffer Nylandsted og Peter Grunnet Wang. Alle tre vil få nye, ledende roller i Axo når transaksjonen er gjennomført.  Også alle andre ansatte vil bli tatt med videre etter oppkjøpet.

Axos plan er å bli en ledende felles nordisk plattform for distribusjon av forbrukslån, med stordriftsfordeler for bankpartnerne og skala til utvikling av virksomheten.

Eierkapitalfondet Corsair står bank Axo og støtter veksten utover Norges grenser.

– Denne transaksjonen utvider Axos markedsledende status til Danmark og er et viktig skritt i selskapets internasjonale ekspansjon. LendMe har et svært erfarent lederteam med sterke drifts- og markedsføringsferdigheter, og har også en innovativ IT-plattform som gjør det mulig å utvide ytterligere på tilstøtende produktområder. Vi er sterkt fokusert på Axos langsiktige suksess og ser frem til å hjelpe ledergruppen med å dra nytte av de nye vekstmulighetene i fremtiden, sier partner Derrick Estes og administrerende direktør Edward Wertheim i Corsair.

DNB stakk av med to sponsorpriser

Motsyklisk kapitalbuffer økes

SpareBank 1 SR-Bank gjør endringer i konsernledelsen 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch