FinansWatch

Nybygger.no om renteheving: – Fortsetter å være en av de billigste

Nybygger.no skapte bølger i næringen da den Sparebank øst eide utlånstilbyderen viste til 1.1 prosent rente på utlån. Etter god utlånsvekst justerer de nå renten opp.

FORNØYD: Eivind W. Christiansen, direktør for marked og digital i Sparebanken Øst sier de nå må justere opp renten på grunn av konkurranse. | Foto: Sparebanken Øst

I oktober 2020 kom Nybygger.no ut og ville tilby rammelån innenfor 50 prosent sikkerhet til en effektiv rente på 1,1 prosent. Det var det enkelte som mente var galskap. Sparebank Østs leder for digital og marked, Eivind Christiansen er fornøyd med en utlånsvekst på 13 prosent i siste kvartal av 2020, men sier at de nå må justere renten opp på grunn av konkurranse.

– Det stemmer at vi nå gjør en mindre rentejustering. Nye priser er 1,28 prosent effektiv rente for rammelån 50 prosent, og 1,34 prosent effektiv rente for boliglån inntil 75 prosent av boligens verdi. Vi justerer nå utlånsrentene som en tilpasning til konkurransesituasjonen i boliglånsmarkedet. Endringene trer i kraft først om åtte uker og Nybygger.no fortsetter å være en av de billigste på markedet, sier Christiansen.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch