FinansWatch

Finanstilsynet har godkjent fusjonen mellom Telemark og BV

Lokalbanksammenslåingen som skal resultere i Sparebank 1 Sørøst-Norge er ett steg nærmere et faktum.

Administrerende direktør i SpareBank 1 BV, Rune Fjeldstad-og kommende administrerende direktør for Sparebank1 Sørøst-Norge, Per Halvorsen.

Sparebank 1 BV og Sparebanken Telemarks fusjonsplaner er godt kjent og har kommet langt på vei. Men nå er også den viktige milepælen godkjenning av Finanstilsynet forsert.

Begge bankenes representantskaper godkjente fusjonsplanen i slutten av mars og videre ledelse av den nye banken er klar.

Tilsynet har samtidig fastsatt Pilar 2-krav for den nye banken til minst 2,3 prosentpoeng over minste- og bufferkravene. Ren kjernekapital er satt til 13,3 prosent og kjernekapitalkravet er satt til 14,8 prosent. Samlet kapitaldekning blir da 16,8 prosent.

Sparebank 1 BV har i dag Pilar 2-krav på 1,9 prosentpoeng over minstekrav, mens Sparebanken Telemark har 2,2 prosentpoeng. Styret i den nye banken vil nå vurdere kapitalbehovet fremover og sende over en plan til Finanstilsynet.

Bankene håper å kunne gjennomføre fusjonen 1. juni i år.

Utelukker oppsigelser i jakten på synergier

Rune Fjelstad om egen exit: – Det vil bli vemodig å gi seg

 

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch