FinansWatch

Selbu Sparebank selger andel i lokalt vekst-selskap

Selbu Sparebank ønsker ikke lenger å sitte på en andel av selskapet Selbu Vekst AS. Men det finnes bare én reell kjøper.

Arkivbilde. Et av Selbu Sparebanks kontorer.

Selbu Sparebank har vært deleier i Selbu Vekst i lengre tid. Men banken ønsker nå å selge andelen sin i vekst-selskapet fordi det er vanskelig å forvalte eierskapet på en god måte og samtidig etterleve alle krav fra Finanstilsynet, skriver avisen Selbyggen.

Ulempen for banken, som også har gjort at saken trekker ut i tid, er at det ikke er aktuelt å selge aksjeposten til hvem som helst. I realiteten er det bare Selbu kommune som er aktuell som kjøper av aksjeje, som er verdt rundt to millioner kroner.

Saken blir nå behandlet av kommunestyret i Selbu kommune.

Men det betyr ikke at banken ønsker å trekke seg som tilrettelegger for vekst i regionen. Banken har sagt at den ønsker å bidra til arbeidet i Selbu vekst gjennom en årlig donasjon på 500.000 kroner samt ta en aktiv rolle i styret i selskapet.

– Det har fra Selbu kommune sin side lenge vært ønskelig med sterkere engasjement fra Selbu Sparebank i utviklingsarbeidet i regi av Selbu Vekst AS. Formelle forhold har imidlertid forhindret banken i å gjøre dette, men gjennom dette vedtaket er det lagt til rette for at ønsket kan imøtekommes. Kommunedirektøren ser svært positivt på at banken ønsker å gå mer aktivt inn i utviklingsarbeidet sammen med kommunen og vil engasjere seg mer i Selbu Vekst både med ressurser og kapital. Selbu Sparebank har alle forutsetninger for å spille en stor rolle i samfunnsutviklingen i Selbu, og signalet fra banken i denne saken er at denne rollen tar de. Det er en stor fordel at det gjennom dette legges til rette for å kunne samordne utviklingsressursene, og et godt samarbeid her vil trolig føre til at vi får mer igjen for ressursene, sier kommunedirektør Stig Roald Amundsen i sitt saksfremlegg.

Lokalbank-leder om valget av Nordea og Norne: – Vi står midt i rommet og velger de beste 

Larvikbanken åpnet filial i Holmestrand

Banker får milliardbøter av EU for ulovlig samarbeid 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch