FinansWatch

Bien Sparebank med nedgang i utlån

Pandemiåret har blitt brukt til flittig produktuvikling og effektivisering i Bien Sparebank, men utlånsveksten i privatmarkedet endte på minus 5,3 prosent mot 3,8 prosent under samme periode i fjor.

Foto: Bien Sparebank

Bien sparebank fikk en egenkapitalavkastning på 5,7 i årets første kvartal mot 3,1 prosent under samme periode i fjor. Tapsavsetningene fra første kvartal i 2020 er fremdeles ikke tilbakeført, men det er ikke realiserte tap i perioden. Banken fikk et resultat etter skatt på 6,7 millioner kroner i kvartalet mot 3,4 millioner kroner under samme kvartal i 2020.

Bankens utlånsvekst i privatmarkedet sett under ett endte på minus 5,3 prosent mot 3,8 prosent i fjor. Innskuddsveksten for 12 måneder beløp seg til 6,0 prosent mot 5,1 prosent i fjor. Bankens netto renteinntekter utgjorde ved utgangen av første kvartal 18,5 millioner kronermot 21,2 millioner kroner.

Bien Sparebank skriver i kvartalsrapporten at pandemitiden har blitt benyttet til å effektivisere arbeidsprosesser og uvikling av nye verktøy til å følge opp kundene.

Banksjefen i Bien om boligmarkedet: – Vi merker at vi er en Oslo-bank 

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch