Voss Veksel- og Landmandsbank med negativ utlånsvekst

Selv om banken de siste årene har hatt en bevisst satsing på kvalitetsmessig vekst, er utlånsveksten det siste året negativ.
Foto: Voss Veksel- og Landmandsbank
Foto: Voss Veksel- og Landmandsbank

Voss Veksel- og Landmandsbank fikk et resultat etter skatt på 10,4 millioner kroner i første kvartal 2021, opp fra 6,7 millioner kroner i tilsvarende periode i 2020. Selv om banken aldri har levert sterkere i første kvartal, er det også enkelte tall som må forbedres.

Netto rente- og kredittprovisjonsinntekter har i samme periode falt fra 25,6 til 21,9 millioner kroner, mens egenkapitalavkastningen har styrket seg fra 4,4 til 7,5 prosent. Ifølge banken skyldes forbedringen reduserte nedskrivninger på utlån, kostnadsreduksjoner og en bedring i netto andre driftsinntekter.

«Styret mener at banken med sin solide basisdrift og et stabilt lokalmarked, fremdeles er i stand til å levere tilfredsstillende resultat fremover. Banken har klart å styrke kjernedriften de siste årene gjennom bevisst satsing på kvalitetsmessig vekst, vekst i andre inntekter og kostnadsreduksjoner. Utvidet satsing på salg av forsikrings- og spareprodukt styrker banken sitt inntektsgrunnlag», skriver styret i kvartalsrapporten.

Driftskostnadene er ned fra 13,5 til 13,1 millioner kroner, mens de andre driftsinntektene er mer enn doblet og utgjør i kvartalet 5,5 millioner kroner. Banken har hittil i år kostnadsførst tap og nedskrivninger på utlån med 0,4 millioner kroner, mens denne posten tynget resultatet i fjor med 5,6 millioner kroner.

Innskuddsveksten til banken er stabil og ligger på 7,4 prosent de siste 12 månedene, mot 7,2 prosent ved samme tid i fjor. Balansen viser dog at banken har en negativ utlånsvekst på 1,8 prosent, mot en postiv vekst på 4,6 prosent ved utgangen av første kvartal i fjor.

Røthe: – Kontroll på kostnader og tap er alfa og omega 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også