FinansWatch

Swedbank Norge-sjefen gir seg

Tone Lunde Bakker (58) har vært leder for den norske delen av Swedbank siden 2017, men skal nå lede Eksportfinansiering Norge som etableres i juli. –  Jeg synes det er en utrolig spennende mulighet som jeg har fått, sier hun til FinansWatch.

Foto: Swedbank Norge

Tone Lunde Bakker har fått jobben som administrerende direktør i Eksportfinansiering Norge, som etableres 1. juli 2021. Det opplyser Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding torsdag.

–  Jeg synes det er en utrolig spennende mulighet som jeg har fått. Jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven med å fusjonere de to selskapene, å fortsette med å støtte eksportnæringen i Norge, sier  Tone Lunde Bakker til FinansWatch.

Tone Lunde Bakker forlater dermed stillingen som daglig leder i Swedbank Norge, som hun har hatt siden 2017.

– Jeg har ikke valgt å slutte i Swedbank, men det kommer som en konsekvens av min nye rolle som jeg starter i fra august, utdyper hun til FinansWatch.

Formålet med sammenslåingen av GIEK og Eksportkreditt er å gjøre eksportfinansieringstilbudet enklere for næringslivet og få et mer effektivt eksportfinansieringssystem.

Lang erfaring

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet i Eksportfinansiering Norge sammen med de ansatte. Vi skal arbeide for å bidra til økt norsk eksport og omstilling av norsk økonomi, sier Bakker i en pressemelding.

Departementet begrunner valget blant annet med at Bakker har mange års erfaring fra ledelse, kundeaktiviteter og kredittarbeid i nordiske forretningsbanker. I tillegg leder hun bedriftsforsamlingen og valgkomiteen i Equinor, og er utnevnt til «Leadership Champion» i Woman Entrepreneurs Finance Initative i regi av Utenriksdepartementet.

Bakker er utdannet siviløkonom fra Arizona State University.

– Eksportfinansiering Norge får en leder med god innsikt i eksportbedrifters behov for finansiering, solid kredittforståelse og mange års ledererfaring. Dette er kompetanse som blir viktig i etableringen av Eksportfinansiering Norge, og i arbeidet med å fremme eksport, sier næringsminister Iselin Nybø.

Det midlertidige styret for sammenslåingen av GIEK og Eksportkreditt Norge har ansvar for å sikre at Eksportfinansiering Norge er operativt fra 1. juli, og har sammen med et rekrutteringsselskap gjennomført ansettelsesprosessen.

– Etter en omfattende prosess er jeg glad for å få på plass en administrerende direktør som vi mener vil gjøre en svært god jobb i Eksportfinansiering Norge, til gode for norsk næringsliv, sier interimsstyreleder Morten Støver.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch