Swedbank Norge-sjefen gir seg

Tone Lunde Bakker (58) har vært leder for den norske delen av Swedbank siden 2017, men skal nå lede Eksportfinansiering Norge som etableres i juli. –  Jeg synes det er en utrolig spennende mulighet som jeg har fått, sier hun til FinansWatch.
Foto: Swedbank Norge
Foto: Swedbank Norge

Tone Lunde Bakker har fått jobben som administrerende direktør i Eksportfinansiering Norge, som etableres 1. juli 2021. Det opplyser Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding torsdag.

–  Jeg synes det er en utrolig spennende mulighet som jeg har fått. Jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven med å fusjonere de to selskapene, å fortsette med å støtte eksportnæringen i Norge, sier  Tone Lunde Bakker til FinansWatch.

Tone Lunde Bakker forlater dermed stillingen som daglig leder i Swedbank Norge, som hun har hatt siden 2017.

– Jeg har ikke valgt å slutte i Swedbank, men det kommer som en konsekvens av min nye rolle som jeg starter i fra august, utdyper hun til FinansWatch.

Formålet med sammenslåingen av GIEK og Eksportkreditt er å gjøre eksportfinansieringstilbudet enklere for næringslivet og få et mer effektivt eksportfinansieringssystem.

Lang erfaring

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet i Eksportfinansiering Norge sammen med de ansatte. Vi skal arbeide for å bidra til økt norsk eksport og omstilling av norsk økonomi, sier Bakker i en pressemelding.

Departementet begrunner valget blant annet med at Bakker har mange års erfaring fra ledelse, kundeaktiviteter og kredittarbeid i nordiske forretningsbanker. I tillegg leder hun bedriftsforsamlingen og valgkomiteen i Equinor, og er utnevnt til «Leadership Champion» i Woman Entrepreneurs Finance Initative i regi av Utenriksdepartementet.

Bakker er utdannet siviløkonom fra Arizona State University.

– Eksportfinansiering Norge får en leder med god innsikt i eksportbedrifters behov for finansiering, solid kredittforståelse og mange års ledererfaring. Dette er kompetanse som blir viktig i etableringen av Eksportfinansiering Norge, og i arbeidet med å fremme eksport, sier næringsminister Iselin Nybø.

Det midlertidige styret for sammenslåingen av GIEK og Eksportkreditt Norge har ansvar for å sikre at Eksportfinansiering Norge er operativt fra 1. juli, og har sammen med et rekrutteringsselskap gjennomført ansettelsesprosessen.

– Etter en omfattende prosess er jeg glad for å få på plass en administrerende direktør som vi mener vil gjøre en svært god jobb i Eksportfinansiering Norge, til gode for norsk næringsliv, sier interimsstyreleder Morten Støver.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også