FinansWatch

Bank Norwegian-aksjonærer ikke imponert over nytt bud

Flere av de største aksjonærene i Norwegian Finans Holding vender tommelen ned til det nye budet fra Nordax.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne uken ble det kjent at Nordax ikke har gitt opp kampen om Bank Norwegian helt ennå, og har planer om å komme med et nytt og forbedret bud.

Forrige gang svenskene prøvde seg presenterte de et bud på 95 kroner per aksje, men etter mye motstand fra både styret i Norwegian Finans Holding (NOFI) og aksjonærene valgte Nordax til slutt å trekke budet.

Nå opplyser Nordax at de ønsker å høyne budet til 100 kroner per aksje, noe som priser NOFI til 18,7 milliarder kroner. Det er 10 kroner høyere enn forrige bud, siden aksjen nå handles handles eksklusiv utbytte på 5 kroner per aksje.

Flere av aksjonærene er derimot ikke imponert over budstørrelsen.

– Banken er meget godt drevet og har god ledelse. Vi har vært en langsiktig aksjonær i mange år og det ønsker vi fortsatt å være. Pandemien ser ut til å nærme seg slutten og vi ønsker å være med banken ut i Europa. Vi har tro på en meget god fremtid for bank, sier investor Egil Stenshagen til Finansavisen.

Stenshagen er syvende største aksjonær og eier 2,4 prosent av aksjene. Han får støtte av Torstein Tvenge, som sitter på 1 prosent av aksjene i NOFI.

– Helt uinteressant, sier Tvenge til Finansavisen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch