FinansWatch

BRAbank mer enn doblet utlånene i første kvartal

Det meldes om nedgang i forbruksgjelden i Norge, men etter fusjonen med Easybank har BRAbank opplevd solid vekst i utlån.

Oddbjørn Berentsen, adm. dir. i BRAbank. | Foto: Easybank

BRAbank oppnådde en annualisert avkastning på egenkapitalen på 9,4 prosent i første kvartal 2021. Resultat etter skatt i første kvartal ble 27,9 millioner kroner, opp fra 3,7 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 120,4 millioner kroner, mot 62,4 millioner i første kvartal 2020.

Ved utgangen av første kvartal hadde BRAbank 5,16 milliarder kroner i utlån, opp fra 2,51 milliarder ved utgangen av første kvartal i fjor.

– Til tross for svakere markeder for usikrede lån drevet av Covid-19 pandemien er vi tilfreds med resultatet for kvartalet. Banken er godt posisjonert for positiv utvikling med en sterk balanse og en skalerbar nordisk distribusjonsmodell, sier adm. direktør Oddbjørn Berentsen i en børsmelding.

Banken solgte en portefølje av misligholdte lån på 238 millioner kroner i løpet av kvartalet. Salget slo ikke ut på resultatet, men bidrar til å styrke bankens kapitalsituasjon.

Sunndal Sparebank overtar forsikringsporteføljen til Surnadal Sparebank

Rune Fjelstad om egen exit: – Det vil bli vemodig å gi seg

DNB: Ingen krise på vei i bedriftsmarkedet 

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch